Nous mecanismes de finançament d’intercooperació per a l’habitatge inclusiu i cooperatiu

El projecte té com a objectiu fer realitat projectes de cohabitatge inclusius, és a dir, projectes compromesos amb la diversitat.

La creació d’espais residencials inclusius vol donar resposta a les necessitats personals, socials, de cures, i de seguretat dels col·lectius més vulnerables en la situació actual de pandèmia. El model actual d’atenció a les persones basat en residències, atenció domiciliària i pisos tutelats necessita d’un replantejament general, agreujat i urgent ara, amb la situació actual generada pel Covid-19.

Aquest projectes de cohabitatge inclusiu sovint estan liderats per entitats socials que aglutinen a persones amb diversitat o bé entitats d’atenció a les persones que acompanyen i donen suport a la diversitat. Per això el projecte es desenvolupa conjuntament amb entitats socials com TEB, amb persones amb diversitat intel·lectual i com Punt de Referència que treballa amb joves ex-tutelats.

Un dels reptes per a fer realitat aquests projectes i fer-los el màxim assequibles per a totes és aconseguir finançament i recursos tant públics com privats. Per això el projecte posa especial èmfasi en la cerca de finançament i la creació de nous models i eines financeres específiques i adaptades a les seves necessitats.

Els projectes que s’han desenvolpuat enguany són:

Els projectes dels quals Perviure hi hem donat suport són:

 

Impulsem aquest projecte:

                

 

Aquesta iniciativa forma part del Projecte Singulars: Nous mecanismes de finançament d’intercooperació per a l’habitatge inclusiu i cooperatiu.

Promou:

Amb el finançament de: