Com ho fem

Perviure és un equip d’acompanyament de processos d’autopromoció col·lectiva que ha nascut amb la vocació d’impulsar l’existència de comunitats de vida que siguin llavor d’una nova manera d’estar en el món, de relacionar-se, d’organitzar-se i de conviure. Comunitats de vida democràtiques, igualitàries, que posin atenció a les diversitats i a la convivència, amb una perspectiva ecofeminista.

Més enllà de la professionalitat tècnica en els diferents àmbits de la gestió d’un procés d’aquestes característiques, el nostre acompanyament permet establir els fonaments d’aquesta futura comunitat, preparant-la a través de la pròpia experiència en l’autogestió perquè, tant el mateix procés de promoció com la futura convivència, esdevinguin experiències de creixement personal i comunitari, i de transformació social, relacional i espiritual.

Entenem la relació entre gestora i (comunitat) des d’aquesta mateixa perspectiva i lògica. Som una proveïdora de serveis que es relaciona amb el seu client des d’aquests valors, assumint les responsabilitats que li corresponen i assumint també que el seu client n’assumeix les seves. 

A l’Escola Perviure compartim algunes de les eines que hem generat per acompanyar les comunitats amb perspectiva ecofeminista i posant les cures al centre. Una part molt important d’elles s’han generat amb el suport del Projecte Singulars ‘Cap a un cohabitatge ecofeminista’, impulsat per Fil a l’Agulla i Perviure els anys 2021 i 2022. 

Guies cohabitatge ecofeminista

Relacions | Manual de cures a les comunitats

Guia per aplicar l’ecofeminisme als projectes de vida en comunitat

Arquitectura | Cap a una arquitectura ecofeminista al cohabitatge

Guia per facilitar la incorporació de la mirada ecofeminista al cohabitatge, centrada en els criteris de disseny urbà i arquitectònic.

Ambiental | Manual ecofeminista: pràctiques ambientals als projectes de cohabitatge

Guia amb accions per a projectes de cohabitatge que es plantegen fer un pas cap a la transició ecosocial.

Agressions | Guia per a l’elaboració d’un protocol per a la prevenció i l’abordatge d’agressions masclistes

Eina de suport per a aquelles organitzacions i comunitats que vulguin elaborar un protocol de prevenció i gestió d’agressions masclistes.

Conflictes | Guia per a l’elaboració d’un protocol de gestió de conflictes en comunitats

Eina d’aplicació pràctica per saber com es vol gestionar els conflictes a la comunitat o cohabitatge.

Comparteix-ho a xarxes