Torrent Viu, Cooperativa d’habitatges a Sarrià, Barcelona

Torrent Viu son una cooperativa d’habitatges en règim de cessió d’ús del barri de Sarrià (Barcelona) que estan promovent la construcció d’un edifici de cohabitatge en un solar de titularitat pública on edificarem els nostres 16 habitatges amb qualificació d’habitatges protegits amb espais comunitaris.

En aquest procés de promoció cooperativa les estem acompanyant en totes les àrees de desenvolupament del projecte d’autopromoció d’habitatge.

L’objecte social de Torrent Viu és la promoció d’habitatges protegits, per adjudicar-ne l’ús a les persones sòcies, així com exercir-ne la conservació i l’administració dels elements i les zones comunes i els serveis complementaris comunitaris: energia, aigua, residus, comunicació, mobilitat, entre d’altres.

Els principis i valors de Torrent Viu:

La Cooperativa pren com a inspiració i orientació els principis establerts en el model per a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de la Sectorial d’Habitatge de la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XES).

  1. No lucre i propietat col·lectiva
  2. Autogestió i comunitat
  3. Habitatge assequible i inclusiu
  4. Creixement i replicabilitat
  5. Corresponsabilitat amb l’entorn i dret a l’habitatge

Les principals línies estratègiques de Torrent Viu són:

  • Impulsar la creació de cooperatives d’habitatge sota règim de cessió d’ús
  • Promoure la masoveria urbana al barri de Sarrià
  • Fomentar accions de sensibilització al voltant del dret de l’habitatge no especulatives

Actualment es troba en fase d’AvantProjecte arquitectònic, i acaben de signar el dret de superífice amb l’Ajuntament de Barcelona (juliol 2021).

Hem obert un formulari de pre-inscripció per a les persones que estiguin interessades en formar part del projecte. El trobareu aquí.

Trobareu informació ampliada aquí.

Us animem a consultar la seva pàgina web i seguir-los a les seves xarxes socials.

 

Col·laboradores

Arquitectura | Celobert

Comparteix-ho a xarxes: