Imagen

Perquè una planta neixi i creixi li calen unes condicions ambientals adequades. I el mateix passa en el cas dels projectes de cohabitatge: perquè aquests es desenvolupin favorablement necessiten comptar amb suport tècnic i humà, un equip interdisciplinari que pugui acompanyar-los en totes les fases i el bagatge dels grups de veïns i veïnes que ja han passat pel mateix procés.

En un moment en què el cohabitatge cooperatiu no para de créixer i generar nous adeptes, diverses cooperatives de l’ESS hem volgut sumar esforços per crear La Germinadora, una incubadora de projectes de cohabitatge a diferents territoris de l’estat Espanyol que vol generar espais d’intercanvi i formació per a promoure i activar noves comunitats d’habitatge a través de l’empoderament i l’autogestió. Les organitzacions impulsores del projecte som La Cotidiana, CAIS, Ariwake, 50Pès, Seteoitavas i Perviure.

A La Germinadora les persones hi trobaran diferents recursos digitals accessibles des de la pàgina web, xerrades, formacions i espais d’intercanvi i assessorament col·lectiu. Volem esdevenir referents i compartir coneixement amb altres projectes de cohabitatge arreu del territori per estendre l’habitatge cooperatiu i potenciar la creació de nous llocs on viure en comunitat.

Una de les primeres actuacions del projecte va ser la realizació de cinc jornades d’habitatge cooperatiu des de l’economia social, uns espais de trobada territorials entre grups, equips tècnics i administració per a impulsar el model de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. Les jornades es van realitzar a Santiago de Compostela (5 d’octubre), Sevilla (10 d’octubre), Bilbao (20 d’octubre), Madrid (23 d’octubre) i Catalunya (29 d’octubre), i van comptar amb el suport de grups i entitats arrelades al territori. 

ImagenImagen

Si a tu també t’agradaria crear i dissenyar el teu propi habitatge al costat de persones amb qui comparteixes valors i estil de vida, fes el pas! Informa’t a lagerminadora.org.