Jornades de reflexió sobre la mirada ecofeminista al món del cohabitatge

Durant els mesos de maig i juny tindran lloc les jornades de reflexió ‘Cap a un cohabitatge ecofeminista’, impulsades per les diferents cooperatives que, des de la diversitat dels seus camps d’expertesa, han posat en marxa aquest projecte per a promoure els valors de l’ecologisme i el feminisme en aquesta modalitat d’accés a l’habitatge amb gestió comunitària.

Entre totes volem promoure un model d’habitatge que apliqui els valors de l’ecologia i el feminisme en la pràctica diària i el desenvolupament de la vida, fins prendre consciència de la nostra interdependència i vincle amb el món que habitem. 

 

Les jornades són gratuïtes i obertes a tothom. Informa-te’n aquí:

La vida al centre: Jornada ecofeminista d’arquitectura i cures al cohabitatge

Dia: Dijous 19 de maig de 2022
Hora: 16 a 20h
Lloc: Espai Polivalent Filalagulla (Carrer de Sants 10, Barcelona)

Jornada de treball, debat, reflexió i experiències ecofeministes a l’entorn del cohabitatge. Una mirada transversal amb l’objectiu de conèixer projectes comunitaris i cooperatius d’habitatge que proposen nous models de convivència i relació entre les persones, l’entorn i el territori per posar la vida al centre.

  • CONVERSA 1 | Arquitectura i cures | 16:30 – 17:30 | Amb Roser Casanovas (Col·lectiu Punt 6), la cooperativa d’habitatge feminista LGTBIQ+ de Roquetes La Morada, Raquel Velasco (TEB habitatge) i Núria Colomé (Celobert)
  • CONVERSA 2 | Comunitat i emergència climàtica | 17:30 – 18:30 | Amb Pere Llorach (cooperativa d’habitatge La Tremolina), Ruderal (cooperativa d’habitatge de Vallcarca) i Adrià Garcia i Mateu (Holon i cooperativa d’habitatge La Borda) i Aina Sancho (Espai Ambiental)
  • TALLER 1  | Espais comuns i cures | 18:30 – 20:00 | Organització de la vida més enllà de la individualitat amb la configuració de comunitats de suport amb espais, relacions i serveis comunitaris.
  • Taller 2 | Ecologia domèstica | 18: 30 – 20:00 | Noves dinàmiques locals d’ecologia: consum i sobirania agroalimentaria, autoconsum, comunitat energètica, mobilitat compartida, estalvi, reutilització i gestió de residus.

Consulta el contingut complet aquí

Organitza: Celobert, Equal Saree i Espai Ambiental

Inscriu-te ara aquí! (Cal inscripció prèvia)

Cartell jornada

Cohabitatge ecofeminista: un canvi radical de mirada sobre l’habitatge

Dia: Divendres 20 de maig de 2022
Hora: 17 a 19.30h
Lloc: Santa Maria de Palautordera, Barcelona

Explorem les diferents dimensions de l’ecofeminisme posat en pràctica al cohabitatge

En aquesta jornada explorarem les diferents dimensions d’un projecte de cohabitatge amb perspectiva ecofeminista a través de l’experiència de La Renegà. Com es defineixen els espais comuns i els espais privatius; com es gestiona la dimensió relacional i humana amb la democràcia profunda, la cooperació i la gestió positiva del poder i dels conflictes; i, com es materialitza un nou model de convivència amb un finançament col·lectiu i una aposta comunitària, posant la vida al centre.

Inscriu-te ara aquí! (Cal inscripció prèvia)

L'impacte del turisme a l'Empordà i propostes per promoure el dret a l'habitatge

La informació es publicarà aviat.

Les cures a les comunitats: Com les posem en pràctica?

La informació es publicarà aviat.

Ruralisme o barbàrie: Sembrem estratègies ecofeministes davant del col·lapse

La informació es publicarà aviat.

Com podem construir comunitat amb les persones i amb el territori?

La informació es publicarà aviat.

 

Les jornades s’emmarquen dins del Projecte Singulars, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, que es concreta en la sensibilització, la promoció i el desenvolupament d’eines que incorporin aquesta perspectiva i que posin en relació diferents disciplines com: la facilitació i l’acompanyament a persones i grups, la participació, l’assessorament econòmic i financer, l’arquitectura, l’urbanisme i l’enginyeria, el suport legal i la comunicació. Aquest és un projecte intercooperatiu que es construeix en base a valors cooperatius com la transformació, la innovació social, la igualtat d’oportunitats, la inclusió, l’autogestió, la democràcia i el compromís amb la comunitat. S’emmarca dins la línia Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Les cooperatives que estem posant en marxa el projecte som: Celobert, en arquitectura, enginyeria i urbanisme sostenible; Coopdemà, especialista en sostenibilitat econòmica des d’una perspectiva social; Equal Saree, associació d’arquitectura i urbanisme feminista; IACTA sociojurídica, per donor suport en incorporar la perspectiva de gènere en l’àmbit legal; L’Apòstrof, en la comunicació; Espai Ambiental, com a especialistes en transició ecològica i projectes socioambientals i comunitaris; Fil a l’agulla, especialistes en facilitació i feminismes, cura i atenció a les persones i les relacions personals i socials; i Perviure, especialistes en cohabitatge inclusiu i social.

  

Comparteix-ho a xarxes: