L’Espacio Recoletas és com s’anomena el projecte de cohabitatge o habitatge col·laboratiu sènior impulsat conjuntament per l’Agrupación Espacio Recoletas i el les religioses Concepcionistas Franciscanas, situat al municipi de Estella, a Navarra.

Les religioses que habiten el convent des de fa gairebé 300 anys, han plantejat una rehabilitació de part de l’edifici datat de l’any 1731, per donar vida a habitatge cooperatiu i amb els corresponents espais comunitaris.

Aquest projecte destinarà 900m2 per a habitatges de 35m2, 250m2 de soterrani i 2.500m2 d’horts comunitaris. Està previst construir 21 unitats de convivència per a persones grans, és a dir, promocionant el cohabitatge sènior.

L’organització de la comunitat està gestionada per una cooperativa d’habitatges en cessió d’ús i les promotores estan preveient que els habitatges estiguin destinats a gent gran a partir dels 50 anys.

Està previst que un cop s’aprovin totes les modificacions urbanístiques dels terrenys i l’edifici de nova construcció, juntament amb la proposta arquitectònica i la constitució formal de la cooperativa, l’edifici sigui una realitat d’aquí a dos anys i les obres s’acabin a finals del 2024.

Des de Perviure hem començat donant suport a l’arrencada del projecte per la via de l’acompanyament en l’estudi de viabilitat econòmic i financer. Un cop s’asseguri la viabilitat del projecte i la consolidació del grup de futures usuàries, està previst que s’inici l’acompanyament integral que permetrà fer realitat aquest projecte, fent així realitat el que pot arribar a ser la primera cooperativa en cessió d’ús de Navarra.

 

Comparteix-ho a xarxes: