Ara que fa uns mesos que vam inciciar el projecte singulars d’intercooperació Incorporació de la perspectiva ecofeminista al cohabitatge i als sectors econòmics implicats, les diferents cooperatives que l’impulsem, liderades per Fil a l’Agulla, hem elaborat un recull d’eines i recursos per donar suport a l’aplicació de la mirada ecofeminista al cohabitatge d’una manera integral. L’ecologisme i el feminisme, que són l’essència del projecte, han estat el pal de paller que ha marcat el desenvolupament de totes les eines. Així, podem trobar guies centrades en les cures a les comunitats; en l’urbanisme i arquitectura i en l’ecologia; entre d’altres. Us les presentem a continuació:

Manual de cures a les comunitats

Com aconseguim que les comunitats cuidin? Com es fa perquè realment cuidin a les persones, mentre també cuiden la comunitat? Com es pot tenir cura de l’entorn? Aquesta guia realitzada per Fil a l’Agulla busca donar resposta a aquestes i altres qüestions, totes elles vinculades a la necessitat d’incorporar les cures a les comunitats des d’una mirada ecofeminista.

Si esteu pensant en la creació d’un projecte de cohabitatge, si esteu pensant la possibilitat d’anar a una comunitat o si ja fa temps que hi viviu, la lectura d’aquesta guia us pot aportar idees i reflexions interessants.

Guia per a l’elaboració d’un protocol de gestió de conflictes en comunitats

El protocol és l’eina que dona un marc i governa com es gestionaran els conflictes des de la comunitat. Aquesta eina d’aplicació pràctica elaborada per Fil a l’Agulla es pot utilitzar com a punt de partida per saber com es volen resoldre els conflictes a la comunitat o cohabitatge. En aquesta guia s’apunten algunes idees que poden servir com a proposta marc per a les comunitats, però amb la intenció que cada projecte la faci servir de referència per a desenvolupar el seu propi protocol. 

Guia per a l’elaboració d’un protocol per a la prevenció i l’abordatge d’agressions masclistes

Document elaborat per Fil a l’Agulla que vol ser una eina de suport per a aquelles organitzacions i comunitats que vulguin elaborar un protocol de prevenció i gestió d’agressions masclistes. Hi trobareu una proposta dels punts que considerem ha de recollir un protocol, i pistes sobre com treballar-lo internament. La voluntat és compartir-hi els nostres aprenentatges i experiència per guiar-vos en aquest camí. 

Cap a una arquitectura ecofeminista al cohabitatge

Aquesta guia, redactada per Celobert amb la col·laboració d’Equal Saree i Fil a l’agulla, vol facilitar la incorporació de la mirada ecofeminista al cohabitatge, centrada en els criteris de disseny urbà i arquitectònic i avançar en la reflexió entorn de les oportunitats que ofereixen aquests processos i projectes per repensar i transformar les nostres pràctiques quotidianes.  

Manual ecofeminista: pràctiques ambientals als projectes de cohabitatge

En aquest manual, realitzat per Espai Ambiental amb el suport de Perviure i Celobert, s’expliquen algunes de les possibles pràctiques arrelades a la realitat quotidiana dels projectes de cohabitatge que es plantegen fer un pas cap a la transició ecosocial. Aquest canvi moltes vegades es fa més fàcil des de la col·lectivitat, però cal acompanyar aquest trànsit i anar pas a pas. Us donem les claus per posar-vos en marxa!

Podeu consultar totes les guies fent clic aquí.