El grup de cohabitatge Fàbrica de la transició situat a El Catllar, vol recuperar una fàbrica en desús per a generar habitatge cooperatiu i espais comunitaris, promocionant 1.000m2 d’espais comuntaris per compartir la vida i l’intercanvi al territori.

Pretén ser un niu de tallers de moltes àrees de treball, per promoure la dinamització comunitària a la zona de l’interior del Tarragonès.

Des de Perviure les hem acompanyat la dinamització del procés participatiu sobre els espais comunitaris i els seus usos de cara al projecte de rehabilitació del recinte, que està previst que compti amb 1.000m2 d’espais comunitaris.

Els objectius de la Fàbrica de la transició són:

  1. Un lloc per viure i per experimentar la sostenibilitat, amb més de 4.000 m2 d’espai habitable i més de 1.000 m2 d’espais comuns.
  2. Un lloc amb horta al voltant on sigui possible conrear el propi menjar orgànic.
  3. Un lloc on produir la pròpia energia renovable.
  4. Un lloc on reinventar la mobilitat, mitjançant la combinació de diferents sistemes i en relació amb els mitjans de transport públic existents.
  5. Un espai de cotreball (coworking) internacional i un taller d’alta tecnologia (FabLab) per a solucions de maquinari i programari oberts (open source).
  6. Un espai evocador on unir naturalesa i art, on desenvolupar experimentacions artístiques de tota mena.
  7. Un lloc on es facin conferències d’alta qualitat per a organitzacions que treballen per construir un món més sostenible.
  8. Un lloc per reconnectar la feina i la vida dins l’àmbit d’un poble, sense renunciar a la relació amb Barcelona i Tarragona i fomentant, alhora, el contacte amb les poblacions veïnes.

Actualment, el projecte es troba en fase de projecte bàsic d’arquitectura, i estan definint tots els interiors dels espais habitables i comunitaris i els seus usos.

Des de Perviure seguim treballant per acompanyar projectes que promouen la dinamització del territori, i en l’àmbit rural.

Podeu seguir l’actualitat de La Fabrica de la Transició aquí