Acompanyem processos d’habitatge col·lectiu

Fem realitat l’habitatge col·lectiu mitjançant un acompanyament tècnic i humà integral. Donem suport als grups i col·lectius en l’àmbit econòmic i financer, el de les relacions , el jurídic i l’arquitectònic.

 

La nostra metodologia es basa en anar validant i consolidant pas a pas cada una de les fases del procés:

 • Trobar-se:
  És el moment en què es forma el grup i es comença a pensar el  model de convivència. Es decideix la zona on es vol anar a viure i s’identifiquen una o diverses opcions possibles.
 • Explorar:
  Es la fase en què s’exploren tècnicament les potencialitats i debilitats del projecte de convivència. Es parla dels objectius del projecte i es comença a valorar la seva viabilitat. És quan convé iniciar el procés d’acompanyament amb PERVIURE.
 • Comprometre’s:
  És l’etapa en què es concreten els principals compromisos del col·lectiu, que posteriorment permetran materialitzar el projecte. En aquesta etapa es realitza l’estudi arquitectònic, es defineix el model de governança, s’estudia la viabilitat econòmica i financera de l’operació, es constitueix la cooperativa d’habitatges i es tanca l’acord per a l’obtenció del solar o edifici on es faran els habitatges.
 • Materialitzar:
  Es la fase en què s’obté el finançament, es construeix o rehabilita l’espai d’habitatge i de convivència, es defineix la forma jurídica de tinença dels habitatges de cada unitat de convivència, i s’inicia el funcionament de la cooperativa.
 • Conviure:
  És el gran moment culminació tan esperat i desitjat; i d’altra banda el gran moment d’inici d’un procés de convivència, sempre  ple d’aprenentatges, il·lusions i reptes.

 

A PERVIURE acompanyem grups en el procés de fer realitat el seu projecte d’habitatge col.lectiu, a partir del moment que tenen identificat un espai físic on desenvolupar-lo.
D’altra banda, PERVIURE col.labora amb entitats i governs locals per tal d’impulsar l’habitatge col.lectiu.